BeeBronx Kennel
. Start BeeBronx PIC´s Blogg BeeBronx hundar Valpar Tidigare kullar Pinscher

Presentation
Sedan några år tillbaka bor vi, jag och min man Conny i ett gammalt torp, mitt i skogen utanför Norrköping. I familjen har vi tre underbara pinscherar - Liebu, Dis och Beppe.

Djurintresset har alltid varit stort för mig och det har varit en tillgång för mig att få ta hand om djur i alla möjliga former under min egen uppväxt. Allt från katter, råttor, hamstrar, marsvin, kaniner, undulater, iller, spindel och hundar

Min storasyster, Annett väckte kärleken till pinscher hos mig – en ras hon haft sedan 1989. Bronx, som kom in i mitt liv 2003 är min första alldeles egna hund. Tanken på kennel, att föda upp pinscher var inte direkt en självklarhet för mig utan det är någonting som vuxit fram genom kvällar med långa diskussioner kring rasens genetik, utseende och mentalitet - roliga samtalsämnen tillsammans med andra engagerade och involverade i rasen.

Namnet på vår kennel, BeeBronx är valt eftersom det var viktigt att få en naturlig kopplig till de två individer som gjort mig så förälskad i denna rasen - Bronx & BeeJay.
Tyvärr finns de två herrarna inte längre med oss!
Hundarna är ett stort intresse och det är ett otroligt givande sådant. Utöver hundarna sysslar vi mycket med självhushållning, renovering av vårt gamla hus och motorcykelkörning.

Valparna som födds i BeeBronx kennel föds upp i hemmiljö tillsammans med den övriga familjen och levereras tidigast vid 8 veckors ålder. De är då registrerade i SKK, chipmärkta, veterinärbesiktade, avmaskade, vaccinerade och dolda fel försäkrade i tre år.

En BeeBronx-kull planeras med tanken på och med hopp om den egna framtida pinschern.

Målet med uppfödningen är att få fram fysiskt friska, mentalt stabila och sunda hundar samt att bevara de för rasen karaktäristiska dragen.

Det krav vi ställer på framtida valpköpare är att de är beredda att ge valpen ett hem fyllt av kärlek, engagemang och stimulans. Vi önskar också att man ögonlyser en gång under dess tidigare levnadstid. Om man är intresserad av en hane är vi otroligt tacksamma om man väljer att inte kastrera den. Anledningen till det är att rasen är väldigt liten numrärt och vi ofta letar med ljus och lykta efter nya hannar att titta lite extra på! Vi vill också hemskt gärna behålla kontakten med våra valpköpare. Man lägger ner en del av sitt hjärta i varje liten valp och då är det så roligt att få veta hur det går för dem.

Jag har hela tiden haft en tanke om att ha en liten uppfödning av pinscher i hemmamiljö. Som det har sett ut betyder det ungefär en kull med valpar vart annat år. Det gör också att jag hinner spara samman semestertid för att verkligen vara med valparna de 8 veckor de lever och utvecklas här hemma. BeeBronx Kennel skall stå för kvalité, inte kvantitet!

Om du funderar på att ta ansvar för en stark individ i lite mindre, lyxig förpackning så kan du läsa mer om rasen under länken pinscher.


    BeeBronx Kennel 2011 ©